sesamzaad ongepeld

Art nr. 1054

Sesam is een natuurlijke bron van onverzadigde vetzuren, eiwitten, vitamine E, vitamine B in de vorm van foliumzuur en nicotinezuur. Het bevat ook mineralen als magnesium, calcium en fosfor. Sesamzaad wordt zowel gepeld als ongepeld ingezet. Afhankelijk van de toepassing vaak ook geroosterd en/of
Volledige beschrijving
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
test
Omschrijving
Sesam is een natuurlijke bron van onverzadigde vetzuren, eiwitten, vitamine E, vitamine B in de vorm van foliumzuur en nicotinezuur. Het bevat ook mineralen als magnesium, calcium en fosfor.

Sesamzaad wordt zowel gepeld als ongepeld ingezet. Afhankelijk van de toepassing vaak ook geroosterd en/of hitte behandeld (gesteriliseerd)

Sesamzaad gebruikt men ter verfijning van brood en gebak en voor het kruiden van gerechten. Met name geroosterd sesamzaad heeft een sterke smaak. In de Arabische keuken is Tahini zeer geliefd. Dit is een olierijke saus of pasta van gemalen geroosterde sesamzaden.

Tahini wordt gebruikt om hummus en meer Arabische gerechten te kruiden. Geroosterde sesamzaden zijn voorts een belangrijk ingrediƫnt voor veel oriƫntaalse zoetwaren, zoals de in Turkije bekende halva.

In Japan is Gomasio geliefd, een specerij gemaakt van geroosterde sesam en zeezout.

    Aan het laden
    Aan het laden