Geschiedenis


Begin
Op 18 jarige leeftijd begon Hendrik Christiaan Schobbers met de verkoop van granen en zaden aan boeren bedrijven, molenaars en coöperaties. In 1949 koopt hij een magazijn en een silopand in Echt (NL). Hij handelt in zaaizaden en zaaigranen. Het kantoor is aan huis te Venlo (NL).

Jaren 40
In de jaren 1940 wordt H.Ch. Schobbers NV opgericht. In 1962 komt zijn zoon, L. Schobbers in het bedrijf. Het bedrijf groeit. De markten zijn landbouw gericht, maar ook afzetmarkten als vogelvoeder industrie worden verzorgd.

Jaren 60-80
De focus ligt op de internationale markt - import en export van zaaizaden. Midden-eind jaren '60 verlaat de oprichter het bedrijf. De 2e generatie, L. Schobbers, zorgt voor continuiteit en groei. Eind jaren '80 wordt besloten tot uitbreiding van de magazijnen, voor meer productie en opslagcapaciteit.

Jaren 90-2000
Midden en eind jaren '90 komt de 3e generatie in het bedrijf. Handel in zaaizaden wordt sterk afgebouwd. Tegelijkertijd zet de focus naar food zaden & pitten zich door. Een nieuw kantoorpand in Venlo volgt in 1999. Uitbreiding qua opslag en processen worden op de productlocatie in Echt doorgevoerd. Kwaliteitssystemen (HACCP en GMP) worden opgezet, doorgevoerd en gecertificeerd.

Jaren 2000- heden
Internationale foodproducenten van A-labels worden terugkerende klanten. Schobbers presenteert zich vaker op internationale food beurzen. BRC Level A certificering wordt doorgevoerd. In 2009 zijn de kantoorlocatie te Venlo en de productielocatie te Echt verruild voor een unieke nieuwe locatie te Venlo. Een locatie waar kantoor, warehouse en productie verenigd zijn. Een gebouw 100% op maat gebouwd voor Zaden & Pitten.

Aan het laden
Aan het laden